Mediation: bemiddeling bij ruzie en conflict


Wat is mediation en wanneer is mediation nodig?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij twee of meer partijen onder begeleiding van een onpartijdige mediator op zoek gaan naar een passende oplossing.

Het liefst werken mensen in volledige harmonie met elkaar samen. Tegelijkertijd kunnen onderlinge conflicten soms ook nuttig zijn, omdat het dan helder wordt wat ieders standpunt is en welke verlangens daar achter zitten. Helaas herstelt de samenwerking bij een conflict vaak niet vanzelf. Psycholooginbedrijf helpt dan om tot een oplossing te komen. Het doel is om te helpen een uitkomst te vinden die voor iedereen acceptabel is. Op deze manier werken we eraan om de collegiale of zakelijke relatie te herstellen of zelfs te verbeteren. Het is een relatief snelle, minder kostbare en meer collaboratieve manier om conflicten op te lossen.


Hoe werkt mediation?

De mediator zorgt voor structuur en veiligheid gedurende de mediationgesprekken. Deelnemers krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en daarin gehoord en gezien worden.
Uiteindelijk heeft iedereen meer inzicht en vaardigheden om in de toekomst op een meer comfortabele manier met elkaar samen te werken met een opgelucht gevoel als gevolg.

Wat is het resultaat?

  • Een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.
  • Beter begrip van elkaars perspectieven.
  • Meer ontspanning op de werkvloer.
  • Het voortzetten van de werkrelatie of deze op een positieve manier afronden.
  • Minder juridische kosten.
  • Tijdsbesparing (geen langlopende slepende conflicten of dossieropbouw).
  • Versnelde re-integratie als er sprake is van verzuim door arbeidsconflict.

Meer weten? Neem contact met ons op:

Contact

Maak kennis

Belinda Maagd

Ook al proberen de meeste mensen er elke dag weer iets van te maken, soms voelt het alsof alles tegenzit. Zelfs met de beste bedoelingen lukt het je opeens niet meer. De één vliegt alles lachend en vrolijk aan, de ander worstelt. 

Deze oneindige verschillen, maar ook de overeenkomsten in menselijk gedrag en de rol van het brein, psyche en emoties daarbij, blijven elke dag fascinerend.

Na een loopbaan van 25 jaar in het bedrijfsleven als Arbeids- en Organisatiepsycholoog, werkt Belinda sinds 2016 als zelfstandig gevestigd psycholoog voor meerdere opdrachtgevers. Ze coacht en begeleidt mensen zowel individueel als in groepsverband binnen een organisatie.